F(uss)-Bhan

Nu ska jag och Sara ta F-Bahn till Trödelmarkt vid Aachener Platz. Vi tror att det kommer att ta cirka 40 minuter att vandra längs med hela Friedrichstrasse, och vidare.Arbeit macht Ferien, jobbig-outfitHittade den här bilden bland fotona i Saras kamera. På söndag ska vi åter igen ut på stan och jaga D-dorfbornas namn och telefonnummer. Ingen runt Blocherstrasse undekommer oss mellan klockan 16-18.

Unterladen für alle!

Brittiska internetleverantörer har slutit avtal med musikindustrin och gett som förslag att man, för 350 kronor om året, ska kunna ladda hem så mycket musik man vill - lagligt. Det är fan värt!

Festivalen D-dorf

Första gången jag befinner mig helt själv på rummet. Sara har kilat iväg med de andra för att fixa något till Ebie som fyller år idag. Själv passade jag på att ägna tiden på förmiddagen åt att klippa mig, och handla mat inför helgen. Hoppas att Sara kan färga håret på mig imorn. Vore grymt inför morgondagens plan om att sticka till club 3001.
   Kan nu meddela att jag luskat ut varför det stinker festival på sina håll, runt om i staden! Det är all jäva öl som hävs och som därmed även spills. Så måste det vara.
   Imorgon ska vi dessutom stiga upp i ottan för att dra oss iväg till en marknad en bit bort i stan. Jag vill nämligen hitta en cykel för en billig peng, så att jag snabbt kan ta mig till praktikplatsen i höst, utan att behöva lägga pengar på biljett för Strassbahn. Tydligen tar det cirka tio minuter att ta sig dit med bil härifrån, och då påstår min handledare för praktikplatsen, att det ändå ligger i centrum. Som nybliven invånare i glassiga Altstadt är det svårt att få begrepp om hur stort Düsseldorf verkligen är. Men klart är att det sträcker sig längre än kullerstensgatorna vi spatserar på.
 

Om han ändå var och vandrade i bergen i det här usla vädret!


Wenn er doch nur bei diesem schlechten Wetter auf ein Bergtour gegangen wäre!

VEM har kastat denna fruktansvärda förbannelse över mig och Sara?

På onsdag kommer vi att kunna berätta hur det var att vandra i bergen i det här usla vädret.

Money money money, must be funny?

Ända sedan jag satte ner mina fötter på tysk mark har jag fört kassabok, för att hålla koll på mina utgifter. Det är helt sjukt hur mycket pengar som har gått åt under vår knappa tid här. Däremot kan jag inte påstå att det är något "nöjesshoppande" som ligger till grund för den höga summan.
Så här ser mitt kungörande ut:

MAT:
207,65 euro

MÅSTEN (hyra, färdmedel, köksredskap, kylskåp, studielitteratur, telefonkort, gymkort, medicin):
772 euro

Imorgon ska vi på obligatorisk utflykt igen. Från klockan 08.45 - 22.00. Som matsäck har jag packat ner 4 äpplen, 1 sardinfiskburk och 1 vattenflaska. Får hoppas att ovädret ger sig bara, så jag slipper sitta ute i regnet, blöt och frusen, medan de andra myser i värmen inne på restauranger och caféer.

Första dagen på jobbet

Hallo! Möchten sie ein kostenfrei Tag bei Fitness Company trainieren? Löd inledningsrepliken på jobbet idag (även om jag är osäker på om det är korrekt tyska). Första timmen var helt okej, vilket var, fram till att det började hällregna. Därefter blev alla väldigt negativa och griniga. De praktiskt taget rusade förbi oss och viftade avvisande med handen. Men vi lyckades allt mana fram ett visst intresse för Fitness Company hos rätt så många.
   Därefter stannade jag kvar på Fitcom och tränade, för att sedan höra, när jag kom hem, att planen för kvällen var att se Mamma mia på bio. Så jag slukade ett snabbt mål mat och skyndade eftersläntrandes, iväg till bion med Sara.
   Filmen var egentligen rätt värdelös måste jag säga. Pierce Brosnan bara brölade. Däremot underhöll jag och Sara mig genom att halvt sjunga med i ABBAlåtarna och utföra diverse disomoves i våra biosäten (som lyckligtvis var allra längst bak). Deras musik blir man alltid glad av.

Love Parade

19.07.08 - Dortmund - Love Parade - 1,6 miljoner människor - fest - musik - dans - helvetes hällregn

Tysk statsmakt = sirener på alla polisbilar, även stillastiende - poliser överallt - poliser som slår ner bråkstakar - poliser som spärrar av järnvägsstationen

Hemresan = 4 färdmedelbyten - vilse ute på landet - 5 timmar lång hemfärd (som normalt tar 1 timme med direkttåg


BILDER

Größte Kirmes am Rhein

Under vår början här i Düsseldorf beundrade Sara och jag det enorma nöjesfält som ligger på andra sidan Rhen. Ett nöjesfält av närmast Lisebergsstorlek. Men var gång vi såg ut över alla nöjesattraktioner, slogs vi av att det såg så dött ut. ända fram till 12 juli.
   Idag är sista dagen för "Kirmes Größte Kirmes am Rhein" - Rheinlandets största festival. 4,5 kilometer sträcker den sig längs med Rhen, och täcker ett område bestående av 165 000 kvadratmeter. Dit färdas alla i grannskapet för ett nio dagar långt partajande av tysk börd.
   Jag, Sara, Linda och Jeanette begav oss iväg i fredags för en mer fullständig upplevelse av tysk kultur. Redan på vägen över bron var människoflockningen så pass tät att det var svårt att ta sig fram, och väl nere på festivalområdet slets vi in i den kamp som pågick om vem som hade vassast armbågar. Vi knödde oss förbi ett antal stånd säljandes brända nötter av alla tänkbara slag och smaker, partytält och lotterier. Till slut blev trängseln för tröttsam och vi smet därför in på en genuint tysk krog, med en imponerade ansträngd inredning. Där servades vi av kvinnor i tysk nationaldräkt med kraftig push-up till den enorma urringningen, och lyssnade på livebandets framförande av de nationella klassikerna. Alla som hört Djingis Khan förstår innebörden av det. Runt om oss satt dessutom glatt sjungande grupper i medelåldern, samt pensionärer, ihärdigt gungandes i takt till musiken och viftades med armarna i synkade dansrörelser.
   Efter ett tag hade vi även fått nog av det, och begav oss åter ut i folkmassan med rikting hemmåt.

Meine zweite deutsche HalbeSARA

später am Morgen

Düsseldorf.
kl. 09.15

Fan vilket jävla väder det är här. De enda "tysksommriga" dagarna vi än så länge har fått uppleva var de två följande efter vår ankomst. Sedan dess har molnen legat tätt över oss och bjudit regn av alla slag, ibaln även i kombbination av häftig åska. Igår fick vi till och med ställa in min och Saras första arbetsdag på Fitness Company (som kundvärvare ute på stan). Nästa tid är på söndag, och enligt väderdiagnosen på D-dorfs hemsida, ser inte heller den dagen allt för lovande ut.

am Morgen

Düsseldorf.
kl. 08.58

Sitter just nu och målar naglarna. På P3 spelas något avsnitt ur en barnradioteater. Sara sussar sött i sängen. Fattar inte hur hon kan sova med benen uppvikta, som om halva kroppen befinner sig i en sittande position? Förstår egentligen inte hur hon kan sova länge på mornarna här överhuvudtaget? Min säng är så obekväm att man bara förmås sova i den i rejält trötta stadium. Dessutom sätts morgontrafiken igång utanför vårt fönster vid halv 7tiden. De höga byggnaderna längs med den smala gatan skapar dånande ljud som aldrig dör bort. Och som tar sig rakt in genom våra öppnade fönster, för högt uppsatta för att kunna stängas. Ibland är det svårt att höra vad den andre har att säga.

Jahap, nu dog Internet igen!