Säger Aftonbladet

redrick Federley (C) är den riksdagsledamot som åker mest taxi av alla.

Aftonbladets granskning visar att många av resorna går till nattklubbar sent om nätterna. Men på kvittona skriver han ”möte”, ”riksdagen” eller ”övrigt”.

Notan skickas till skattebetalarna.

Fredrick Federley är en av tolv ledamöter som av säkerhetsskäl uppmanas att ta taxi för att hans rörelsemönster inte ska bli känt.

Men eftersom han bloggar och twittrar om sina stamställen – och gärna låter sig fotograferas där – är det ingen hemlighet var han brukar röra sig. Taxiresorna går också ofta till precis de krogar som han skriver att han besöker – Torget i Gamla stan, Patricia vid Slussen och vodkabaren Naglo.

Förra året slutade Fredrick Federleys taxinota till skattebetalarna på 65 960 kronor, visar Aftonbladets kartläggning.

Flera turer till festbåten

Bara under februari åkte han taxi för 9 287 kronor.

Två resor som går till och från festbåten Patricia på natten bokförs som ”möte”. Dagen efter är han på ”möte” vid Cirkus på Djurgården klockan 02.01 på natten.

Några dagar senare är han på Mälartorget 13, där klubben Torget håller till. Klockan är 22.37 och det står ”riksdagen” på taxiräkningen.

En krogrunda ett dygn senare innebär taxiresor till bland annat Hotell Anglais vid Humlegården. De bokförs som ”möte”. Taxin hem, klockan 05.31, bokförs som ”övrigt”.

Några dagar senare, den 16 februari, är han åter igen på ”möte” på festbåten Patricia klockan 01.34 på natten.

Veckan efter har han ”möten” på Riddarholmen 02.22 och på den adress där vodkabaren Naglo ligger strax före midnatt.

Samma månad hålls också nattliga ”möten” på samma adresser där Blue Moon bar, restaurang Gondolen och nattklubben Golden hits ligger.

Det aktuella året åker Fredrick Federley taxi till och från krogar många, många gånger.

I januari är han tre gånger på Torget – på en vecka. Vid ett av tillfällena skriver han ”riksdagen” på räkningen till resan som slutar 00.40.

Kommer hem i gryningen

En natt i april blir det verkligen åka av. Fredrick Federley är på Regeringsgatan 4 där Naglo ligger. På taxiresan hem står det 02.53 och ”riksdagen”. Efter två timmar hemma hämtas han av en taxi som kör honom till en adress i en söderförort klockan 04.52. En timme senare, 05.40, är han hemma igen efter ännu en taxiresa.

”Övrigt”, står det på taxiräkningen.

Dilemma kring hotbilden

Enligt riksdagen ska Fredrick Federley ta taxi av skyddsskäl. Men hans flitiga bloggande skapar en ond cirkel. När han lägger ut spår ökar hotbilden – samtidigt får han åka taxi för att minska risken att råka illa ut.

Enligt riksdagens säkerhetschef Lennart Gustafsson är det viktigt att ledamöterna inte är alltför öppna med vad de gör:

– Det är sant. Med de här personerna som är aktuella har vi olika samtal där vi pratar om vad som är lämpligt och vad som inte är lämpligt, säger han.

Någon timme efter att Aftonbladet har talat med Lennart Gustafsson, klockan 12 på dagen, skriver Fredrick Federley på sin blogg:

”Paninis thaisallad till lunch o som sällskap säkerhetschefen. Sen plåtning för Veckans Affärer, gym o kontorstjänst. Full dag.”

Kommentarer
Postat av: SARA

kommentera kommentera hallå

2010-08-22 @ 23:53:58
URL: http://magnumclassic.blogg.se/



Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback