Größte Kirmes am Rhein

Under vår början här i Düsseldorf beundrade Sara och jag det enorma nöjesfält som ligger på andra sidan Rhen. Ett nöjesfält av närmast Lisebergsstorlek. Men var gång vi såg ut över alla nöjesattraktioner, slogs vi av att det såg så dött ut. ända fram till 12 juli.
   Idag är sista dagen för "Kirmes Größte Kirmes am Rhein" - Rheinlandets största festival. 4,5 kilometer sträcker den sig längs med Rhen, och täcker ett område bestående av 165 000 kvadratmeter. Dit färdas alla i grannskapet för ett nio dagar långt partajande av tysk börd.
   Jag, Sara, Linda och Jeanette begav oss iväg i fredags för en mer fullständig upplevelse av tysk kultur. Redan på vägen över bron var människoflockningen så pass tät att det var svårt att ta sig fram, och väl nere på festivalområdet slets vi in i den kamp som pågick om vem som hade vassast armbågar. Vi knödde oss förbi ett antal stånd säljandes brända nötter av alla tänkbara slag och smaker, partytält och lotterier. Till slut blev trängseln för tröttsam och vi smet därför in på en genuint tysk krog, med en imponerade ansträngd inredning. Där servades vi av kvinnor i tysk nationaldräkt med kraftig push-up till den enorma urringningen, och lyssnade på livebandets framförande av de nationella klassikerna. Alla som hört Djingis Khan förstår innebörden av det. Runt om oss satt dessutom glatt sjungande grupper i medelåldern, samt pensionärer, ihärdigt gungandes i takt till musiken och viftades med armarna i synkade dansrörelser.
   Efter ett tag hade vi även fått nog av det, och begav oss åter ut i folkmassan med rikting hemmåt.
Kommentarer



Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback